AUM meditation

Det Virker !

Get Adobe Flash player
AUM i København - Gratis event
On 21.09.2018 18:00
AUM Meditation Undergrunden-KulturHuset Islands Brygge 18, 2300 AUM i København - Gratis event Undergrunden-KulturHuset Islands Brygge 18, 2300
Veeresh

 

Veeresh i et interview om AUM Meditation med Geetanand Klappenberger:

Geetanand

 

Veeresh, grundlægger og leder af Humaniversity i Holland, har været tilknyttet  Osho i mere end tredive år.  

Et af hans koncepter, AUM meditation, er en af de mest populære workshops i Osho International Meditation Resort. Den har tolv trin som fører dig igennem alt hvad du muligvis er blevet opfostret med og følelsemæssigt præget af.  

Hvordan adskiller AUM meditation sig fra andre meditationer?  

For det meste er du ikke involveret med et andet menneske. De fleste meditationer er ikke sociale meditationer hvor du møder et andet menneske. I AUM er det lige modsat: Du møder og bruger den anden som et spejl.  

For eksempel; hvis du fokuserer på et mandala maleri og koncentrerer på mandala'en indtil alt forsvinder og du er ladt tilbage med dette ene fokus. Det er ment som en måde at vise dig dit center. Men altså, i AUM gør du det med et andet menneske istedet for en mandala, og den anden er dit fokus punkt, hvor du end ser dig omkring er der et nyt fokus punkt og alle disse forskellige vinkler er referencer for hvem du er, og det gør det meget mere spændende, synes jeg, sammenlignet med at kigge på dine fodspor eller at sidde og kigge på en væg for sig selv.  

Vi lever i et socialt samfund så for mig handler AUM om at inter-agere, som på en markedsplads, hvordan fungerer jeg i verden. Det har rødder i "encounter"- bevægelsen og for mig er encounter et af de mest værdifulde værktøjer, som kan bruges udenfor meditations rummet.

Du kan komme ud fra en AUM og sige: "Jeg kan lide det og jeg kan ikke lide det" eller "Jeg vil have det og jeg vil ikke have det". Du kan bruge det i mange situationer i dit liv. De andre meditationer synes at handle om det at kikke direkte ind i sig selv. Den sociale kontakt i AUM er det jeg kan lide. At spejle sig i den anden øger muligheden for forandring.  

Er det terapi eller er det for at ha' det sjovt?  

Det er begge dele. Det er sjovt hvis du ikke er følelsesmæssigt presset og du kan bruge det som en udlevelse. Hvis du er følelsemæssigt stresset eller presset bliver det mere terapeutisk, det bliver en healing.  

For tredive år siden gav Osho dig AUM Marathon, som du jo stadig leder. Hvordan blev en fem dages workshop til en to en halv times meditation?  

Det var min gave til Osho i taknemmelighed for det han har givet til mig. Han har givet mig så meget og jeg vil så gerne give noget tilbage.  

Da Osho først sagde at han ønskede jeg skulle lede AUM, var jeg bare så skuffet...Jeg troede det skulle være en gruppe, hvor folk skal chante AUM i fem dage. Men så sagde han at jeg kunne gøre det lige som jeg ville - at det ikke handlede om chanting, og det var jeg glad for.  

Vi forstod at ikke alle har fem dage til at komme på en AUM marathon og vi ønskede at koncentrere processen så flere mennesker kunne få tid til at opleve den. Først kogte vi den ned til 18 timer og så endda til 6 timer. Vi tænkte at det var det korteste mulige, men så lavede vi den på 2½ time. Det virkede mere realistisk for folk som arbejder. Jeg husker at vi var bekymrede hvorvidt vi havde tabt hele ideen med AUM på denne måde, men faktisk er det ikke sandt.  

Det som tænder mig allermest når jeg leder AUM, er hvor dybt folk bliver berørt og påvirket af det, hvor meget de transformeres i løbet af de 2½ times process og hvor smukke alle bliver. Hvad ser du at deltagerne får ud af at lave AUM?  

Folk kommer ind af døren og de er usikre og så lærer de at udtrykke og udleve deres følelser og de bliver lettere og lysere indeni. Jeg indså at det er hvad meditation er: Mennesker er stressede og isolerede og pludselig får de muligheden for at frigøre sig fra alle konflikter og indre stress og transformationen sker.

Jeg har set det så mange gange og jeg elsker at se det, altid! Igennem årene har jeg forstået at alle meditationer til syvende og sidst gør dig opmærksom - bevidst, og gennem din egen bevidsthed er du fri til at ændre din adfærd. Jeg kan ikke udtrykke det mere præcist end vi udtrykker det i AUM ledernes trænings manual: "Humaniversity AUM Meditation er en social process, der hjælper dig til at finde ud af dig selv gennem at udforske hele spektret af dine følelser. Den vil hjælpe dig til at transformere stress til kreativitet og velvære. Målet er at blive ven med dig selv og alle andre."  

Du har ofte talt om AUM som en mulighed for at skabe fred og forståelse også internationalt. Vil du sige noget mere om det?  

Idag sker AUM over hele verden og jeg tænker det er mit største bidrag til Osho's vision. Jeg er altid glad for at høre når AUM sker i nye lande. Jeg ser det som en reel faktor der bidrager til forandring.  

For nylig var jeg i Israel for at lede en AUM, fordi jeg ønsker at Israelerne kan forandre sig. Israelerne har kraften og den politiske styrke og den militære magt. Da jeg var i Israel fortalte jeg dem om min frustration over hvilket vidunderligt land det er og hvordan det kan være at folk ikke kan leve side om side. Jeg sagde til Isralitterne: "I har styrken. I bliver nødt til at tage det ansvar, som følger med denne styrke og magt, og skabe en forandring."  

Jeg har en ven som var med til den AUM. Han er Minister for Fremtidens Generationer i Israel. Jeg sagde til ham at det ikke er nok for mig at han kigger på mulighederne for fremtidens generationer i Israel; at det skal være for alle som er involveret og påvirket: Beduinerne, Araberne, De Muslimske Arabere, De Katolske Arabere. Alle og enhver skal inkluderes i de fremtidige generationer. Jeg ser det virkelig som en politisk ting, som jeg prøver at skabe der - at bringe folk sammen og skabe fred.  

I Israel tænkte jeg, at det måske er muligt at Israelere og Palestinensere kunne mødes og at de kunne skrige deres lunger ud og give hinanden et kram. Jeg har en vision at de en dag kunne mødes på et stort fodbold stadion og at det første trin (at udtrykke vrede) ville vare i tre månder og at det andet trin (at udtrykke kærlighed) ville tage mindst halvanden måned. De grinede alle sammen. De forstod - fordi jeg talte til dem som er langt nok i deres udvikling, til dem som er intelligente nok til at ville være sammen og meditere og finde nye veje til at mødes. To dage efter at jeg havde været der, var der en gigantisk bombe eksplosion ikke langt fra Eilat og da indså jeg, hvad det var jeg forsøgte: Jeg prøver at skabe fred i en krigs zone...  

Hvis du står udenfor rummet og lytter til alle trinene mens AUM'en sker, er det vanskeligt at afgøre hvilke lande/befolkninger der er tilstede. Følelsernes sprog er temmelig universelt. Når folk er vrede eller kærlige, griner eller græder, er det umuligt at sige om de er Italienere eller Israelere, Brasilianere eller Tyskere.  

Hvis jeg havde indflydelsen til det, ville jeg besøge de Forenede Nationer og få dem alle sammen til at lave AUM - hver og een - og det ville være det største bidrag jeg kunne forestille mig at kunne skabe. Forestil dig at få alle i FN til at rydde deres komplexer af vejen og begynde at arbejde for fred sammen, og støtte hinanden.  

 

Copyright © 2013. All Rights Reserved.